Hartendief

Zwangerschap - Geboorte - Miskraambegeleiding - Geboorte in Kaart

Ik ben Sylvia Nijland (1982).

Ik ben 37 jaar en woonachtig in Emmeloord.
Ik ben getrouwd met Eric en de trotse mama van Saar en mijn sterretje Suus.


Waarom Hartendief?

Ik vind het fascinerend dat de hechting tussen een moeder en haar kindje al begint op het moment dat de bevruchting plaats heeft gevonden. En eigenlijk start het daar voor al, bij de kinderwens. Wanneer je kindje in je buik groeit krijgt het al van alles mee. En de ervaringen die een kindje op doet in de buik, tijdens zijn geboorte en de eerste maanden daarna, zijn van invloed op het verdere leven.

Mijn overtuiging is dat het begin van een leven, een leven lang belangrijk is.

In de zwangerschapslessen “Bevallen vanuit HartKracht” en workshops “Bevallen vanuit Vertrouwen” leer ik je hoe je vanuit je innerlijke kracht en rust vol vertrouwen je kindje op de wereld kunt zetten.
Je komt dichter bij jezelf en je versterkt de band met je kindje.


Helaas verloopt niet elke zwangerschap zoals gehoopt. Soms is de weg naar een zwangerschap erg moeizaam en worden we geconfronteerd met verlies.

Uit eigen ervaring weet ik dat een verlies in een zwangerschap vaak veel meer impact heeft dan wordt gedacht. Daarom ben ik me hier verder in gaan specialiseren. Want ook het leven dat maar heel kort bij ons mocht zijn, is een leven lang belangrijk.
Ik droom van een wereld waarin er ruimte is voor het hart.

Een wereld waarin we vanuit vertrouwen leven.
En het mooie leven mogen doorgeven.


Ik wil dat zwangeren gezien en gehoord worden.

Ook als een zwangerschap anders verloopt dan gehoopt.
Want wanneer we elkaar echt zien en horen kunnen we gaan bouwen.

Richting nieuwe en/of betere verbintenissen.

Vol met liefde. Vol met vertrouwen.


Sylvia Nijland

Wat is mijn werkwijze?


Ik hou van écht contact. Ik ben een warme coach voor zwangeren.
Ook wanneer je zwangerschap anders loopt dan gehoopt.

Ik geloof in de grote kracht van kwetsbaarheid. Het maakt je los van angst en geeft ruimte om je zelfvertrouwen te verdiepen en je ontspanning te vergroten.

Ik hou van rust en balans in mijn hoofd en in mijn hart.
Dit creëert meer harmonie van binnenuit.
Dit gun ik iedereen.  

Ik kijk niet alleen naar de behoeften en de belevingswereld van zwangere, maar ook naar die van het ongeboren kind.

Ik ben zelf "ervaringsdeskundige" op het gebied van fertiliteit en weet wat het is als zwanger worden niet vanzelfsprekend is.


Ik werk en coach met behulp van de ‘geboorte in kaart’ methodiek en ben naast zwangerschap- en geboortecoach ook specialist op het gebied van verlies tijdens de zwangerschap.
Ik help je dieper te verbinden met jezelf en je kindje.

Elk verlies, hoe pril in de zwangerschap ook, verdient aandacht en erkenning. Ik werk met de succesvolle methode van Miskraambegeleiding Nederland.

Deze methode heeft al veel vrouwen geholpen met het verwerken van hun verlies. We vergeten niet, maar erkennen juist het bestaan van jouw verlies en geven dit een plekje.

Anders dan de naam doet vermoeden helpt deze begeleiding niet alleen bij miskramen, maar ook bij verlies in het prille begin van de zwangerschap, afgebroken zwangerschap of stilgeboorte.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.


MIJN KERNWAARDEN


START MET INZICHT

Ik geloof dat inzicht in je eigen vertrouwen,  het hechtingsproces tussen moeder en kind, je eigen geboorteverhaal en het geboorteverhaal van je kind leidt tot bewustzijn van de invloed die jij als vrouw hebt op het welzijn van jezelf en je kindje.VERGROOT JE ONTSPANNING

Ontspanning geeft ruimte.

Ruimte in ons hoofd en in ons lijf. Ruimte voor nieuwe inzichten. Ruimte om (meer) te gaan voelen.
Vanuit ontspanning kun je datgene wat je niet meer helpt loslaten. En ligt de weg open om vol vanuit je hart te leven.


VERDIEP JE VERTROUWEN

Vertrouwen is de essentie. Vanuit vertrouwen kunnen dingen groeien. Vertrouwen is niet alleen belangrijk voor zwangeren. Het is altijd belangrijk! In welke fase je ook zit, kinderwens, zwangerschap of gezinsleven.

En alles begint met vertrouwen in jezelf. Vanuit jouw innerlijke kracht en inzicht in jezelf en jouw keuzes, kan je jouw welzijn bevorderen.MEER HARMONIE VAN BINNEN

Jouw vertrouwen en welzijn werkt op alles en iedereen door. Vertrouwen werkt door in je lijf. In de verbinding met anderen en relaties. En het brengt meer rust en ruimte voor je kindje. Inzicht en bewustzijn zorgen ervoor dat je de juiste dingen leert op het juiste moment. Er ontstaat nieuwe waardering voor jezelf en je gezin. Meer peace of mind and heart, vertaalt zich altijd door in nóg meer plezier en harmonie van binnen.