Hartendief

Zwangerschap - Geboorte - Miskraambegeleiding - Geboorte in Kaart

Jouw geboorte verhaal

is het geheime draaiboek

van je leven

"je geboorte in kaart"
GEBOORTE IN KAART COACHING

DE MAGIE VAN JOUW GEBOORTEVERHAAL


Laat jou zien waarom gedrag heel logisch is en probleemgedrag niet bestaat.


De eerste 1000 dagen van ons leven zijn van groot belang. In deze fase wordt namelijk als het ware onze blauwdruk gemaakt. Deze periode, de start van je leven, begint op het moment dat de bevruchting heeft plaatsgevonden. Eigenlijk zelfs al daarvoor, bij de start van een kinderwens.

Door de kennis van de wijze waarop iemand is gestart in het leven en de daarbij behorende geboortepatronen en (onvervulde) behoeftes ontstaat vaak een natuurlijke verandering in (de aanpak van) het "probleem"-gedrag zonder dat een opvolgend coachtraject noodzakelijk is.  

Wanneer we begrijpen waarom bepaald gedrag vertoont wordt en we snappen wat dat gedrag ons wil vertellen, welke behoeftes niet gehoord of gezien worden, ontstaat er meer empathie en begrip. En dat creërt rust en ruimte om met meer liefde, rust en vertrouwen om te gaan met het getoonde gedrag. Degene die het gedrag toont, voelt zich begrepen en heeft het gedrag niet meer nodig om zich gehoord, gezien en geliefd te voelen.


Door middel van geboorte in kaart coaching breng ik de start van iemand leven in kaart. We duiken in iemands eerste 1000 dagen. Hoe was de zwangerschap voor de moeder? Hoe verliep de geboorte? Hoe zagen de eerste dagen en maanden na de geboorte eruit?


Allemaal vragen waar we mee aan de slag gaan. Want de antwoorden op die vragen vertellen jouw iemands geboorteverhaal en kleuren ieders unieke blauwdruk in.


Inzicht en bewustwording is de sleutel.

Wanneer we bewust zijn van ons gedrag en het verhaal daar achter, dan is gedrag ineens heel logisch. Begrijpen we waarom we moeite hebben om ons uit te spreken. Waarom nieuwe stappen zetten ontzettend eng zijn. Of waarom we maar niet goed kunnen ontspannen en veel stress ervaren. En zo kunnen er nog veel meer belemmeringen zijn die ons parten spelen.


Inzicht en bewustwording van gedrag en het verhaal achter het "probleem"-gedrag zorgt voor begrip. Begrip voor jezelf of voor bijvoorbeeld je kind. En dat is de basis om met meer rust en empathie om te gaan met "probleem"-gedrag. Degene die het gedrag toont, voelt zich begrepen en heeft het gedrag niet meer nodig om zich gehoord, gezien en geliefd te voelen. En komt er ruimte voor innerlijke rust en zelfvertrouwen.

Stress maakt plaats voor ontspanning en meer harmonie van binnenuit.Ons gedrag is zichtbaar als de blaadjes van een boom.
De reden van ons gedrag ligt verborgen in de wortels.

In onze "roots".

Geboorte in Kaart coaching maakt jouw wortels zichtbaar.Geboorte in kaart coaching voor kinderen


Naast het in kaart brengen van het geboorte verhaal van jezelf, kun je ook bij mij terecht wanneer je tegen “probleem”-gedrag van je kind aanloopt. Ik ben van mening dat problematisch gedrag niet anders is dan een behoefte van een kind dat niet wordt gezien. In een uiterste poging om toch gehoord te worden, uit een kind zich door het problematische gedrag te vertonen.

Door de geboorte in kaart coaching ga je begrijpen waar het gedrag van je kind vandaan komt. Gedrag niet langer problematisch is, maar eigenlijk heel logisch is. We brengen de onderliggende behoefte van je kind in kaart. Je kind voelt zich daardoor eindelijk begrepen en dat maakt de weg vrij om het gedrag te veranderen.

Vaak ontstaat enkel door de geboorte in kaart coaching een natuurlijk proces van verandering bij zowel de ouders als het kind zonder dat een opvolgend coachtraject noodzakelijk is.  

Geboorte in kaart:


gezien


gehoord


geliefdGeboorte in Kaart sessie boeken

"Het begin van een leven, is een leven lang belangrijk"

Sylvia Nijland