Hartendief

Zwangerschap - Geboorte - Miskraambegeleiding - Geboorte in Kaart

Wat kan een jaar je veel brengen

December.

December is voor mij, en ik denk voor velen, een moment waarop ik terugkijk op het afgelopen jaar en alvast vooruit kijk naar het volgende jaar.

Als ik terug kijk naar 2019 ben ik vooral ontzettend dankbaar. Voor mij was het een jaar van ontwikkeling. Persoonlijk en zakelijk.

Ik heb veel over mezelf geleerd. Dat is niet altijd makkelijk of leuk geweest, maar het heeft me wel veel gebracht. Inzicht en bewustwording. Wie ik ben. Waarom ik bepaalde dingen toch doe of laat gebeuren terwijl het me niet helpt. En is alles nu perfect? Zeker niet, maar dat hoeft ook niet. Ons hele leven blijven we in ontwikkeling en blijven we groeien.

Ik ben heel dankbaar voor mijn groei op het persoonlijke en zakelijke vlak het afgelopen jaar. Inzicht in mijn eigen geboorteverhaal door middel van de kaartenset van "je geboorte in kaart" heeft mij daar enorm bij geholpen. Deze opleiding voltooide ik vorig jaar en kan ik niet meer wegdenken uit mijn leven en onderneming. Het geboorteverhaal is je basis.

Ik leerde door mijn geboorteverhaal in kaart te brengen, te begrijpen waar mijn drang naar perfectionisme, mijn onzekerheid, stress en de hoge mate van spierspanning in mijn lijf vandaan komen.

En door dit inzicht heb ik het afgelopen jaar andere keuzes kunnen maken. Door mezelf zichtbaar te maken en te gaan staan voor wat ik echt wil, heeft mijn hart de ruimte gekregen om te gaan spreken. Heb ik ontdekt waar ik echt blij van wordt, waar mijn passie ligt.

Samen met Doran van Veenendaal van Heartsmart Positionering heb ik de juiste woorden gevonden voor Hartendief. Wat een mooi proces om door te maken! Doran geeft woorden aan dat wat leeft in je hart.

Ik geloof dat het begin van een leven, een leven lang belangrijk is. Het begin van een leven begint niet bij de geboorte, maar op het moment van de bevruchting. En eigenlijk al daarvoor, bij de start van je kinderwens.

Keuzes die we maken in onze zwangerschap hebben een leven lang invloed. Het is mijn hartmissie om vrouwen mee te nemen in de belevingswereld van het kindje dat in hun buik groeit.

Wanneer je bewust bent dat je kindje alles mee krijgt in de buik dan helpt je dat om bewuste keuzes te maken voor jezelf en je kindje. Zodat jij jezelf en je kindje de start in het leven kunt geven die jij belangrijk vindt.

Inzicht in je eigen geboorteverhaal kan hier erg helpend in zijn. Wanneer jij in staat bent om af te rekenen met je onzekerheden of angsten, zul je nog zelfverzekerder het moederschap vervullen. Je geboorteverhaal vertelt jou waar die angsten of onzekerheden vandaan komen. Dit inzicht is de sleutel voor echte verandering.

Door het volgen van de opleiding tot zwangerschapscoach bij Simone Kamping heb ik naast de geboorte in kaart methodiek nog meer prachtige tools in handen om een stukje mee te reizen in jouw weg naar het moederschap.

Ben ik er voor jou tijdens je zwangerschap en bereid ik je voor op je bevalling. Maak ik je bewust van je eigen kracht en neem ik je mee in de belevingswereld van je kindje. Jouw bevalling is de geboorte van nieuw leven. Magisch toch als je er over nadenkt?

Ik geef eerlijke informatie tijdens mijn zwangerschapslessen en zorg voor ontspanning. Een heerlijk moment voor jezelf. Milde yogaoefeningen en andere ontspanningsoefeningen zorgen ervoor dat je even uit de hectiek van de dag raakt. Je even bewust contact maakt met je kindje dat groeit in je buik.

Door te ontspannen en letterlijk je lijf te voelen ben je, in combinatie met de ademhalingstechniek die ik je leer, in staat om rustig te bevallen vanuit je eigen kracht.

Vanuit zelfvertrouwen en ontspanning. Leer je om door te ademen bij pijn om zo bij jezelf te blijven en daardoor makkelijker te bevallen. En lukt het even niet, dan is je partner er voor jou. Die heeft namelijk in de bevallingworkshop alle tools geleerd om jou echt te ondersteunen. Zodat jij de focus terug krijgt om je bevalling goed voort te zetten.

Ik kan niet wachten tot 2020 om te starten met deze prachtige lessen en workshops. Je bent vanaf maart ontzettend welkom om een proefles mee te doen. Zodat je zelf kunt ervaren hoe fijn de lessen zijn.

Helaas verloopt een zwangerschap niet altijd zoals we hopen. En krijgen we op onze weg naar het moederschap te maken met verdriet om het verlies van een (pril) nieuw leven.

Wanneer een zwangerschap anders gaat dan gehoopt ben ik er ook voor jou en reis ik met je mee. Want zoals eerder gezegd geloof ik dat het begin van een leven, een leven lang belangrijk is. Hoe pril dit leven ook is geweest.

Elk verdriet telt, ook het verdriet dat bijna niet gezien wordt omdat de zwangerschap misschien nog niet zichtbaar was. Verdriet waarvan anderen niet afweten omdat je de keuze hebt moeten maken om de zwangerschap af te breken en wist nog niemand van de zwangerschap af. Verdriet om het kindje waar je het hartje van hebt horen kloppen, maar dat ineens stil werd.

Ik ben heel dankbaar dat ik nu zelf vrouwen goed kan begeleiden dankzij de opleiding van Miskraambegeleiding Nederland. Het bewezen 5 stappenplan heeft al zoveel vrouwen geholpen om hun verdriet om een verloren kindje in de zwangerschap een plekje te geven en weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken.


Elk verdriet. Elk kind telt, hoe pril een leven ook was, het is van belang.

Door mijn begeleiding bij het verlies van een kindje in de zwangerschap erkennen we het verdriet om het kindje dat er niet meer is, wat niet de kans heeft gehad om zijn leven ten volle te gaan leven.

Geven we het kindje een plek in jouw moederhart. Want ook al kun jij je kindje niet vasthouden en was het misschien nog niet eens voor anderen zichtbaar, jij bent mama van dit kindje.

Voor nu wens ik je veel liefde en gezondheid toe voor jou en je dierbaren.

"Het begin van een leven, is een leven lang belangrijk"

Lieve groet Sylvia


Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.