Hartendief

Zwangerschap - Geboorte - Miskraambegeleiding - Geboorte in Kaart

Mijn hart stroomt over van dankbaarheid

Vandaag mocht ik weer ervaren hoe waardevol het is om een geboorteverhaal in kaart te brengen. Ik had een prachtig gesprek met een lieve vrouw die eerder al het geboorteverhaal van haar dochter in kaart had laten brengen. Nu wilde ze dit ook voor haar zelf doen.

Ik ben haar dankbaar voor de kwetsbaarheid die ze me durfde te laten zien. Ik geloof ontzettend in de kracht van kwetsbaarheid. Wanneer we het aandurven om kwetsbaar te zijn gaat ons hart open en stroomt ons hart vol. Er komt ruimte om vanuit liefde naar onszelf te kijken en open te staan voor wat ons hart ons wil zeggen.

Tijdens ons gesprek werd duidelijk dat eenzaamheid een belangrijk thema is in het leven van deze vrouw. Ze gaf aan dat ze eigenlijk nooit alleen was en altijd omringd door lieve mensen. En toch voelt ze in haar hart een gevoel van eenzaamheid.

Al snel werd duidelijk waar haar eenzaamheid vandaan komt. Ze blijkt een alleen geboren tweeling te zijn. Ze was niet alleen gestart in het leven, maar moest al wel snel verder zonder haar tweelinghelft. Haar tweelinghelft heeft het vermoedelijk al in het zeer prille begin van de zwangerschap niet gered. Moeder heeft nooit iets gemerkt van dit verlies. Dit is heel goed mogelijk, want in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hoef je geen bloed te verliezen wanneer een tweelinghelft het niet redt.

Bij het doorspreken van het geboortepatroon "alleen geboren tweeling" vloeiden de tranen bij mijn cliënte. Ze werd enorm geraakt en herkende zichzelf volledig in de kenmerken van dit patroon. Zo koopt ze alles per twee en kiest ze moeilijk voor zichzelf. En dit zijn maar een paar van de vele dingen die ze zo goed bij zichzelf herkent. De verbondenheid van tweelingen hebben haar altijd geraakt en haar hele leven heeft ze “iets gemist” alleen heeft ze nooit kunnen duiden wat dat “iets” was. Tot vandaag.

Nu ze weet dat ze niet alleen in het leven is gestart, valt alles voor haar op de juiste plek. Zo gaf ze aan dat “het haar rust gaf nu ze weet wat ze al die tijd heeft gemist” en nu haar eenzaamheid kan verklaren. Ze begrijpt zichzelf en haar gevoel nu beter en zoals ze zelf zo mooi zei “vandaag ben ik opnieuw geboren”.

Zo waardevol kan het zijn om je geboorteverhaal in kaart te brengen.

Het begin van jouw leven, is je leven lang belangrijk.


Lieve groet
Sylvia

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.